Sama ada anda perniagaan baru atau telah berniaga selama beberapa tahun, mendapat lebih banyak jualan di ecommerce website akan memberi manfaat kepada syarikat anda.

Malangnya, perniagaan ini ada masa kita untung dan rugiPerkara-perkara ini berlaku, tetapi jangan berkecil hati.Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan dan meningkatkan pendapatan, saya disini akan memberi anda beberapa tips .

Sangat penting perniagaan anda sentiasa mengikuti tren baru.Tabiat pengguna telah berubah, terutamanya dalam industri e-commerce .Berikut adalah untuk menjana lebih banyak jualan di tapak e-dagang anda.

1.Sasarkan pelanggan sedia ada anda

Ramai bisnes owner hanya fokus untuk mencari pelanggan baru . Tetapi hari demi hari , kos untuk mendapatkan pelanggan baru semakin tinggi .Daripada menumpukan semua usaha anda pada pemerolehan pelanggan baru, anda harus meningkatkan strategi untuk menujual kepada pelanggan sedia ada anda.

Jelas sekali itu bagus untuk perniagaan anda jika anda boleh terus mendapat pelanggan baharu.Tetapi strategi itu cara pemasaran yang lebih mahal. Ia lebih murah untuk mendapatkan pelanggan sedia ada.

Mengapa?

Orang-orang ini sudah biasa dengan jenama anda.Mereka sudah mempercayai anda dan pernah membuat belian dengan anda . Jadi fokus pada cara untuk meningkatkan hubungan anda dengan mereka.

2. Ikon paparan “ Https” Secure 

Tiada siapa yang akan mahu membeli-belah di website ecommerce anda jika kelihatan samar atau tidak boleh dipercayai.Salah satu perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memastikan laman web anda selamat.

Lihat contoh :

Keselamatan siber adalah kebimbangan utama untuk pembeli hari ini. Keamanan maklumat mereka adalah keutamaan bagi pembeli dalam talian.Tetapi apa yang boleh anda lakukan untuk membuktikan anda boleh dipercayai?

Kami di Sitetify sudah menyediakan website yang sudah lengkap dengan SSl dan Https . Kami mengutamakan keselamatan data pengguna .

Setiap Cabaran Hanyalah Satu Proses Untuk Menjadikan Karektor Anda Lebih Teguh Dalam Persediaan Untuk Menjadi Jaguh Di Dalam Hidup Anda

3. Gunakan video 

Pengguna suka video. Malah, lebih separuh daripada pakar pemasaran di seluruh dunia mengatakan bahawa video mempunyai ROI yang tinggi berbanding dengan taktik pemasaran yang lain.Laman web yang mempunyai video boleh meningkatkan pengguna untuk menghabiskan masa 88% lebih lama pada halaman mereka .

Ini akan mewujudkan peningkatan kadar  “ minat untuk membeli “ untuk semua produk yang anda jual jika anda mempunyai video .Saya sarankan untuk buat beberapa video ini ;

Buat video demonstrasi produk anda . Video menunjukkan cara bagaimana mereka boleh menggunakan produk anda dalam kehidupan seharian mereka. Buat juga video testimoni untuk pelanggan yang lepas yang sudah membeli produk anda .

4. Focus pada peranti mudah alih 

Hanya kerana anda mempunyai laman web ecommerce tidak bermakna anda boleh menganggap pelanggan anda membeli-belah hanya dari komputer mereka.Di 2019 menggunakan telefon bimbit dan tablet untuk berbelanja secara dalam talian.

Penyelidikan menunjukkan 67% orang membeli sesuatu hanya mengunakan peranti mudah alih mereka .Hal ini perlu di ambil perhatian . Pastikan laman web anda dioptimumkan untuk peranti mudah alih.

Jika website anda tidak mesra “ mobile view” , ia akan menjadikan jualan akan menjadi rendah .Di Sitetify kami menyediakan semua website yag sudah lengkap dengan mobile view yang sangat mesra pelanggan

Lihat Contoh Ini :

5 . Tawarkan lebih banyak diskaun

Ia mungkin terdengar mudah, tetapi banyak syarikat tidak menawarkan diskaun yang menarik kepada pelanggan mereka sehingga gagal menarik pelanggan masuk ke website .

zalora menawarkan 33% off segala sesuatu di laman web mereka untuk menarik pelanggan melawat website mereka . Begitu banyak kali kita akan melihat laman web yang menawarkan diskaun , malah ada yang “sehingga” peratus 80% off bagi “item terpilih” .

Kesimpulanya , Semua orang suka  apabila mendapat tawaran yang baik, jadi ini adalah cara yang bagus untuk meningkatkan jualan.