1- Design website e-commerce yang focus untuk menjual

Ia berbunyi aneh tetapi terdapat banyak website e-commerce yang direka tanpa berfikir untuk focus membuat jualan. Design mereka mungkin kelihatan cantik tetapi ia sama sekali tidak berguna jika ia tidak membuat pelawat website ingin membeli .

Untuk laman-laman web ecommerce sebegini, ia yang membuat website terssebut kelihatan cantik tetapi tidak memikirkan keselesaan pelawat untuk membuat pembelian .

 

2- Tunjukkan kelebihan produk anda

Senaraikan kategori setiap produk boleh menjadi perkara yang sempurna untuk membantu website ecommerce anda dapat pembeli . Tawaran istimewa seperti “ Sales “  dan “ New Arrival “  juga baik untuk memikat pelawat website ecommerce anda untuk membeli.

Anda mungkin tahu bahawa terdapat sebahagian besar pelawat website anda yang tidak tahu apa yang mereka mahukan secara tepat; mereka hanya mahu “ tengok-tengok “ laman website ecommerce anda .

Matlamat anda sebagai penjual adalah untuk memanfaatkan orang-orang sebegitu itu dan menunjukkan kepada mereka apa yang mereka perlukan dan kelebihan produk anda yang dapat selesaikan masalah mereka  .

3- Buat Pelawat Laman Web Anda Percayakan Anda

Orang perlu percaya dulu kepada website ecommerce anda sebelum mereka akan membuat pembelian ; jadi ia amat penting untuk mereka mengetahui segala apa yang ada mengenai produk yang akan mereka beli,

4 step dalam pemasaran : Nampak , Kenal , Suka , Percaya .

proses pembelian, kaedah pembayaran, perkhidmatan penghantaran, jaminan dll, yang akan membantu mereka mendapatkan keputusan dan komit untuk satu transaksi. Oleh itu, pastikan bahawa anda telah sediakan satu halaman yang menjelaskan semua itu dari .